Flanksteak 
800 g flanksteak 
1 dåse let kokosmælk 
1 lime, saft og reven skal fra den 
1 stængel citrongræs 
1 rød chili 
1 spsk hakket frisk ingefær 
Sauce: 
½ dl soya 
2 spsk brun farin 
1 dl hakkede peanuts 
Agurk: 
1 ½ agurk 
1 rødløg 
1 rød chili 
1 dl riseddike (eller klar eddike) 
3 spsk sukker 
1 hel frisk ananas 
Marineret flanksteak 
Først afpudses steaken for sener og hinder. Så skal den marineres. I en stor skål kommes ko-kosmælk samt saft og reven skal fra limefrugten. Hak citrongræsset i 4 stykker og kom det i skålen. 
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak dem. Hak også frisk ingefær og kom begge dele i skålen. Så er marinaden færdig, og kødet lægges heri. Stilles køligt til kødet skal bruges. 
Kød og marinade kan også kommes i en stor frysepose, der lukkes - så ligger kødet og marinerer her. 
Når kødet skal bruges, skrabes det fri for marinaden. Lægges på en varm og smurt grillrist og grilles i 6 - 8 minutter på hver side. Herefter tages steaken af og hviler i 10 minutter løst tildæk-ket med alufolie. Gem marinaden til saucen. 
Når flanksteaken har hvilet færdig, skæres den i tynde skiver på skrå (som når man skiver en laks) og serveres sammen med tilbehøret. 
Peanutsauce: 
Hæld marinaden fra kødet i en gryde sammen med soya, brun farin og de hakkede peanuts. Lad det koge 5 - 10 minutter og smag evt. til med lidt salt. 
Så er peanutsaucen færdig. 
Sur/sød agurk: 
Skræl agurkerne, flæk dem på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i ½ cm tynde skiver og kom dem i en skål. Pil løget og skær det i ½ cm tynde skiver. Flæk chilien, skrab kernerne ud og skær også den i tynde skiver. Begge dele kommes i skålen til agurkeskiverne. Bland eddike og sukker, rør det godt sammen og hæld det over de skivede grønsager ved servering. 
Ananasen skrælles og skæres i 1 cm tykke skiver . Skiverne grilles lige inden servering. 
Tips: Marinaden påbegyndes gerne dagen før og mindst 3 - 4 timer før