Logo

Grillet flanksteak på thai-manér med peanutsauce og ananas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flanksteak
800 g flanksteak
1 dåse let kokosmælk
1 lime, saft og reven skal fra den
1 stængel citrongræs
1 rød chili
1 spsk hakket frisk ingefær

Sauce:
½ dl soya
2 spsk brun farin
1 dl hakkede peanuts

Agurk:
1 ½ agurk
1 rødløg
1 rød chili
1 dl riseddike (eller klar eddike)
3 spsk sukker

1 hel frisk ananas

Marineret flanksteak
Først afpudses steaken for sener og hinder. Så skal den marineres. I en stor skål kommes ko-kosmælk samt saft og reven skal fra limefrugten. Hak citrongræsset i 4 stykker og kom det i skålen.
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak dem. Hak også frisk ingefær og kom begge dele i skålen. Så er marinaden færdig, og kødet lægges heri. Stilles køligt til kødet skal bruges.
Kød og marinade kan også kommes i en stor frysepose, der lukkes - så ligger kødet og marinerer her.

Når kødet skal bruges, skrabes det fri for marinaden. Lægges på en varm og smurt grillrist og grilles i 6 - 8 minutter på hver side. Herefter tages steaken af og hviler i 10 minutter løst tildæk-ket med alufolie. Gem marinaden til saucen.

Når flanksteaken har hvilet færdig, skæres den i tynde skiver på skrå (som når man skiver en laks) og serveres sammen med tilbehøret.

Peanutsauce:
Hæld marinaden fra kødet i en gryde sammen med soya, brun farin og de hakkede peanuts. Lad det koge 5 - 10 minutter og smag evt. til med lidt salt.

Så er peanutsaucen færdig.

Sur/sød agurk:
Skræl agurkerne, flæk dem på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i ½ cm tynde skiver og kom dem i en skål. Pil løget og skær det i ½ cm tynde skiver. Flæk chilien, skrab kernerne ud og skær også den i tynde skiver. Begge dele kommes i skålen til agurkeskiverne. Bland eddike og sukker, rør det godt sammen og hæld det over de skivede grønsager ved servering.

Ananasen skrælles og skæres i 1 cm tykke skiver . Skiverne grilles lige inden servering.

Tips: Marinaden påbegyndes gerne dagen før og mindst 3 - 4 timer før

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.125 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her