Logo

Eriks Plumkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skærekage

800 g hvedemel
4 tsk natron
4 tsk bagepulver
4 tsk vaniljesukker
400 g rosiner
300 g Syltet Citrusskal
100 g sukat
100 g røde pyntekirsebær (halveret)
200 g valnødder (evt. andre nødder el.mandler) groft hakket
200 g kokosmel
1 citron (revet skal og saft)
100 g hvedemel
500 g margarine (Becel 70% fedt anbefales)
400 g stødt melis
8 æg
400 g hytteost (mager)
1 dl Cointreau el. Grand Marnier (evt. kun appelsinsaft)
20 dråber mandelolie

Fire kageforme (1.5-2 l) fores med tilpasset bagepapir, som godt må gå nogle cm op over kanten af formen, fordi kagen hæver meget. Ovnen opvarmes til 160ºC.
Hvedemel, natron, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen i en skål.
Rosiner, syltet frugt, revet skal og saft af en citron, nødder og kokosmel røres sammen i en meget stor skål. 100 g hvedemel tilsættes. Der røres godt om, således at melet blandes op i frugtmassen.
8 æg piskes let sammen i en skål. I røremaskine el. food processor piskes margarine og sukker meget, meget grundigt sammen, indtil blandingen er let, cremet og sukkeret nærmest opløst. (Becel er bedre til at opløse sukker end almindelig margarine). Derefter tilsættes de sammenpiskede æg lidt ad gangen. Mellem hver tilsætning piskes der grundigt i massen. Når alle æg er kommet i, tilsættes hytteosten og der røres igen godt, således at hytteostkornene "opløses" i massen. Derefter tilsættes hvedemel/natronblandingen lidt ad gangen under fortsat omrøring. 1 dl likør eller appelsinsaft samt mandeldråber tilsættes under fortsat omrøring.
Dejen blandes straks lidt ad gangen op i frugtmassen i den store skål.
Massen fordeles i de 4 forede kageforme. Overfladen udglattes og formene stilles straks i ovnen. Bages ved lav varme (ca. 160ºC) i godt 1,5 timer. Stik en strikkepind ind i kagerne. Når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig. Kagen revner ofte i overfladen, men det betyder intet. Kagerne med bagepapir tages ud af formene og stilles på en bagerist. Når kagerne er kølet lidt af, tages bagepapiret forsigtigt af. (Det kan bruges igen senere til samme formål).
Når kagerne er helt kolde, pakkes de i plasticposer. Kagen er meget holdbar (køleskab) og let at skære. Den kan nedfryses.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her