Logo

Gratineret klipfisk med sorte oliven - Bacalhau Trás-os-Montes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 skiver klipfisk ca. 1 ½ cm. tykke
5 dl mælk
¾ dl olivenolie
6 skiver skinke
4 tomatskiver
2 hårdkogte æggeblommer
½ dl sorte oliven uden sten
2 tsk finthakket persille
 
Begynd dagen før med at lægge klipfisken i blød mindst 12 timer i en skål med så meget koldt vand, at fisken er dækket.
Skift vandet flere gange.
Skyl klipfisken under rindende vand og skær skind og ben af
klipfiskeskiverne.
Læg dem i et smurt ovnfast fad.
Varm mælken op, til den begynder at perle i kanten.
Hæld den over klipfisken og lad det stå en time.
Hæld mælken fra.
Varm ovnen op til 170ºC.
Hæld olivenolie over fisken og steg den midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Pensl fisken nu og da med olien.
Læg 1 ½ skive skinke og en tomatskive på hvert stykke fisk og steg
det yderligere 5 minutter.
Passer æggeblommerne gennem en grov sigte ned over fisken og drys de
grofthakkede oliven og persille over, lige inden fadet stilles på bordet.
  Fra Portugal.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her