Logo

Skrubbefilet bagt på bedeblade med rødbedecreme og -fritter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Server fisken som forret eller som hovedret med lidt mere fisk samt ris eller stegte kartofler til. Beregnet til 4 personer.
 
4 skrubbefileter
1 bdt rødbedeblade
2 spsk extra jomfruolivenolie
Saft af ½ citron
Salt, hvid peber
 
Rødbedefritter:
1 rødbede
Vindruekerneolie til frittering
 
Rødbedecreme:
2 rødbeder
1 spsk rødvinsvinaigre med hindbær
2 spsk extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
 
Rødbedefritter: Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde ski­ver, eventuelt på en pålægsmaskine eller med en tyndskræller.
Kog fritterne i hed olie, men pas på, de ikke bliver for mørke.
Er de sta­dig bløde, kan de friteres endnu engang.
Læg fritterne på fedtsu­gende papir.
 
Rødbedecreme: Kog rødbederne, skyl i iskoldt vand og flå dem.
Kør alle ingredienser i en blender.
Smag eventuelt til med lidt mere rødvinsvinaigre.
 
Skyl og tør rødbedebladene godt. Fordel dem i 4 portioner.
Krøl bladene sammen, så de bliver til en firkant på ca. 5 x 5 cm.
Pensl fiskefileterne med olivenolie og drys med salt og peber.
Fold fileterne sammen og læg dem på rødbedebladene.
Dryp med citronsaft og pensl igen med olie.
Bag fiskene i ovnen ved 220ºC i ca. 5 minutter.
Anret fiskene på tallerkener og dryp rødbedecremen omkring.
Drys til sidst med fritterne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her