
 
Det
er nemt at bage laks i ovnen, og det bliver dejligt saftigt, når det får den
rigtige tid og temperatur. Tjek gerne fisken flere gange - bagetiden afhænger
af stykkernes tykkelse. 
 
Laksekotelet med stuvede
kartofler og peberrod 
Arbejdstid:
40 min. Koge/bagetid: ca. 30 min. 4 personer. 
 
#
4
lakse koteletter (eller -bøffer) 
1 spsk
olie 
salt
og friskkværnet peber 
 
Stuvede
kartofler med peberrod: 
1
kg kartofler 
25
g smør 
3 spsk
hvedemel 
5 dl
sødmælk 
3-4
spsk peberrod (frisk høvlet) 
frisk
dild 
 
Tilbehør:
grøn
salat, brød og citron 
*
 
Skræl
kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand (ca. 20 min.). 
Hæld
kogevandet fra, og skær kartoflerne i skiver. 
Læg
laksen på en bageplade med bagepapir, og stænk med olie. 
Bag
laksen i 12-15 min. ved 175 °C, til den akkurat er gennembagt. 
Smelt
smør i en gryde, drys melet i og rør det ud i smørret. 
Tilsæt
gradvist mælken under omrøring, og kog i ca. 5 min. 
Vend
kartoflerne i saucen sammen med peberrod, og smag til med salt og peber. 
Træk
skindet af fisken, og krydr med salt og peber. 
Server
fisken med stuvede kartofler og dild, salat, brød og citron. 
 
Frugtsalat med råcreme
Arbejdstid:
25 min. 4 personer 
#
600
g frugt (fx æble, banan og pære) 
6
tørrede svesker (uden sten, hakkede) 
evt.
½ liter æblemost 
 
Råcreme:
2
æggeblommer (evt. 1 bæger pasteuriserede) 
2 spsk
sukker 
½
vaniljestang 
1½
dl piskefløde 
*
Rens
frugterne, og skær dem i mundrette stykker. 
Bland
frugten i en skål, og hæld evt. æblemost henover. 
 
Lav
råcremen lige før servering: 
Pisk
æggeblommerne skummende med sukker og kornene af vaniljestangen. 
Pisk
fløden til skum, og vend den i æggemassen. 
Server
frugtsalaten med råcreme 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin