Logo

Grydestegt kalvebov - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Få slagteren til at udbene et stykke afen kalvebov, eller brug tykkam til den­ne grydesteg - prisen er den samme. Da det er helt reelt kød, behøver man kun at beregne 200-250 g kød pr. person.

 

Til 4 personer

1 stykke udbenet og rullet kalvebov på ca. 1 kg

salt og peber

2 tsk tørret merian (kan udelades)

3-4 spsk vindruekerne- ­eller majsolie

3 spsk smør

1 løg delt i kvarter

3-4 snittede blegselleristilke

krydderurtebuket af persille, laurbærblad og timian

2 dl lys bouillon (fx hønsebouillon)

2 dl hvidvin

1-2 dl fløde

jævning

 

Gnid kalveboven med salt, peber og merian.

Brun den på alle sider i smør og olie i en stegegryde.

Kom grønsager og krydderurtebuket i.

Dæmp var­men og hæld halvdelen af bouillonen og vinen ved.

Lad boven stege ved svag varme under låg i ca. 2 timer - dog alt efter tykkelse, spørg slagteren.

Vend stegen, når halvdelen af stegetiden er gået.

Tag bovstegen op af gryden og lad den trække under folie i et kvarter.

Si væden over i en mindre gryde og hæld resten af bouillonen og vinen i.

Lad det koge igennem.

Tilsæt fløde og jævn til sauce.

Server grønne bøn­ner til.

Stegen skæres i pæne skiver og serveres med sæsonens grønsager.  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her