Logo

Farseret lammebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fyld den udbenede lammebov med krydret fars af kalvekød, krydderurter og citron - det gør den smagfuld og saftig. Til ca. 8 personer.

1 udbenet lammebov (se: Udben en lammebov))
Fars:
2 skiver hvedebrød
1 ½ dl mælk
2 fed hvidløg
1-2 bdt krydderurter, fx persille og salvie
250 g hakket kalve- eller oksekød
fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
evt. 2 håndfulde hakkede pistacienøddekerner
1 tsk groft salt
bomuldssnor
Tilbehør: glaserede nye gulerødder og forårsløg

Skær skorpen af brødet. Læg det i blød i mælken.
Pil og knus hvidløgene. Skyl krydderurterne, og hak dem.
Rør det hakkede kød med resten af ingredienserne.
Læg farsen i den udbenede lammebov.
Snør lammeboven med bomuldssnor og læg den i et ovnfast fad.
Brun boven i ovnen ved 225ºC i ca. 15 min.
Skru ned til 150°, og steg videre ca. 1 time.
Brug stegetermometer og steg, til centrumstemperaturen er 70°.
Tag stegen ud, og lad den hvile i 10 min.
Skær 2 cm tykke skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.481 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her