Fyld den udbenede lammebov med krydret fars af kalvekød, krydderurter og citron - det gør den smagfuld og saftig. Til ca. 8 personer.
1 udbenet lammebov (se: Udben en lammebov))
Fars:
2 skiver hvedebrød
1 ½ dl mælk
2 fed hvidløg
1-2 bdt krydderurter, fx persille og salvie
250 g hakket kalve- eller oksekød
fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
evt. 2 håndfulde hakkede pistacienøddekerner
1 tsk groft salt
bomuldssnor
Tilbehør: glaserede nye gulerødder og forårsløg
Skær skorpen af brødet. Læg det i blød i mælken.
Pil og knus hvidløgene. Skyl krydderurterne, og hak dem.
Rør det hakkede kød med resten af ingredienserne.
Læg farsen i den udbenede lammebov.
Snør lammeboven med bomuldssnor og læg den i et ovnfast fad.
Brun boven i ovnen ved 225ºC i ca. 15 min.
Skru ned til 150°, og steg videre ca. 1 time.
Brug stegetermometer og steg, til centrumstemperaturen er 70°.
Tag stegen ud, og lad den hvile i 10 min.
Skær 2 cm tykke skiver.