2 kg  kalvebryst med ben 
2 gulerødder 
1 porre 
1 løg 
 ½ knoldselleri 
 ½ pastinak 
1 helthvidløg 
 
suppevisk: 
timian, porretop, persillestilk 
 
3 cm ingefær 
1 spsk  peberkorn 
1 citron 
 
grønsager: 
600 g  klargjorte grønsager som ovenfor
Gør grønsagerne i stand og skær dem i mindre stykker. Flæk hvidløgshovedet midt over. Skær ingefærknolden i tynde skiver . Skær det gule fra citronen, skær det hvide fra og smid det væk. Skær citronen i skiver . Kom kalvebryst, peber og de klargjorte ingredienser i en gryde, hæld koldt vand på til det dækker. Bring i kog og lad retten koge i ca. 3 timer. Skum hyppigt for fedt og urenheder undervejs. Tilsæt lidt salt. Tag kødet op og sigt suppen. Kog evt. ind. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft. Skær de sidste grøntager i mindre stykker og kog dem 5-8 minutter i suppen. 
Server kød og grønsager i suppen, eller server begge dele efter at have nydt klar suppe. Giv så sennep, reven peberrod, knust peber og groft salt til.  Lav evt. Fricassé af kalvebryst og vintergrønsager dagen efter.