1 ½ dl  honning
75 g  farin
50 g  smør
1 æg
2 spsk  revet appelsinskal
1 spsk  mandler, grofthakkede
1 tsk  natron
1 tsk  stødt kanel
1 tsk  stødt ingefær
½ tsk  stødt nellike
300 g  hvedemel
1 ½ dl  kærnemælk
Smelt honning, farin og smør i en gryde og rør blandingen godt sammen.
Sluk for blusset og tilsæt æg, appelsinskal og mandler.
Sigt natron og alle krydderier sammen med hvedemel og rør det i 
honningblandingen skiftevis med kærnemælk.
Fyld dejen i en smurt, meldrysset form og bag ved 170°C i ca. 1 time på 
næstnederste rille.
Dæmp evt. varmen til 150°C efter den halve bagetid, hvis overfladen 
bliver for mørk.
Vend forsigtigt honningbrødet ud til afkøling på en bagerist.
En rigtig lækkerbisken til en kop kaffe eller te, skåret i tynde skiver 
og smurt med koldt smør.