Logo

Rød pebersuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 røde peberfrugter
1 alm. rød chilifrugt
1 spsk olivenolie
1 stortløg
6 dl tynd kyllinge- eller grønsagsbouillon
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
½ dl tamarind med sten + 1 ½ dl vand
8-10 friske basilikum blade
Evt. cremefraiche til servering

Peberfrugterne og den røde chili grilles eller brændes med gasflamme på alle sider indtil skindet er branket.
Vend dem ofte.
Tages ud af ovnen og dækkes med sølvfolie i ca 10 minutter.
Derefter flås skindet af peberfrugterne.
Kernerne fjernes ligeledes.
De flåede frugter skæres i mindre stykker.
Hak løget groft. Varm olie i stor sautepande ved middel varme.
Tilsæt løg og sauter det indtil det er gyldent.
Tilsæt peberfrugter, chili og kyllingebouillon.
Dækkes delvist med låg og bringes i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre i 15-20 min.
Overhæld tamarind med kogende vand og lad den stå.
Efter ca. 10 minutter presses så meget som muligt af denne blanding gennem en sigte, og resten smides væk.
Tilsæt tamarind-væde og lad suppen småkoge i yderligere 5-10 min.
Suppen pureres, evt. med stavblender.
Varm suppen op igen og lad den koge i 3-4 min. under omrøring.
Smag til med salt og peber.
Serveres evt. med 1 spsk cremefraiche på toppen og drysses med
basilikumstrimlerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.637 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her