Logo

Jordbærtærte med pistaciecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne tærte er en af de bedste jordbærtærter der findes. Den får alle gourmander til at overgive sig. Den ser fantastisk flot ud med sine strålende røde og grønne farver, og så har den en dejlig aroma. Pistaciemassen er uundværlig. Bed eventuelt Deres konditor om at tilberede den.

250 g linsedej – med 2 g ingefærpulver i melet (se opskrift)
700 g jordbær
150 g abrikosgelé
30 g pistacienødder
Til cremen:
100 g blødt smør
100 g flormelis
100 g mandler, fint malede
100 g mandler, fint malede
80 g pistaciemasse
2 æg
En tærteform på 22-24 cm i diameter

Forvarm ovnen til 170ºC.

Rul dejen ud med en kagerulle.

Beklæd tærteformen med dejen, og prik i bunden med en gaffel.

 Sæt den i køleskabet i 10 minutter.
Imens tilberedes cremen.

Bland smør, flormelis og de fint malede mandler med et piskeris.

Tilsæt pistaciemassen og æggene. Pisk, til cremen er ensartet.

Fordel cremen over dejen.

Tærten bages først i 15 minutter.

Skru derefter ned til 150ºC, hvorefter tærten bages i endnu 10 minutter.

Så tages den ud af ovnen og stilles til afkøling.

Skyl jordbærrene i en sigte under vandhanen.

Lad dem tørre, og fjern derefter stilkene.

Skær bærrene over i to stykker, hvis de er store.

Læg dem på tærtebunden.

Lun forsigtigt abrikosgeléen, så den bliver flydende, og smør den over bærrene med en pensel.
Knus pistacienødderne groft (helst ganske kort tid i blenderen).

Drys dem over tærten som pynt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.643 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her