3 løg (ca. 350 g )
500 g lammesmåkød
15 g margarine
4 tomater
1-2 auberginer (ca. 450 g )
2-3 courgetter (500 g )
2 grønne peberfrugter
1 ½ tsk salt
½ tsk stærk paprika
20 g margarine
Løg og lammekød skæres i store tern og brunes på en pande i margarinen.
Tomaterne skoldes, flås og skæres i kvarte. Auberginer, courgetter og peberfrugter skæres i store tern.
Grøntsagerne lægges i bunden af et stort smurt ovnfast fad eller en lille bradepande Kød og løg, salt og paprika fordeles oven på grønsagerne. Lidt margarineklatter lægges over kødet.
Låg eller alufolie lægges på fadet. Stilles i ovnen 1 ½-1 ¾ time ved 180ºC, til kød og grønsager er møre.Tips:Ovntiden afhænger af fadets størrelse, jo tættere grønsager og kød ligger i fadet, jo længere tid skal retten stå i ovnen. Auberginer og courgetter kan svitses i lidt margarine inden de lægges i fadet. Margarinen over retten kan så undlades.