Logo

Pasta med svampesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pasta med svampesauce

 

Pasta og svampe passer perfekt sammen. Svampenes egne, fine smag fremtræder godt i kombination med den neutrale pasta • Svampe kan være tungt fordøjelige, så denne ret skal ikke spises for sent på aftenen, men hellere som frokost eller tidlig middag.

Forberedelse 35 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Ingredienser til Pasta med svampesauce (Pasta al funghi dej castelli)

400 g pasta

1 pakke blandede tørrede svampe, 20 g

100 g champignoner

1 løg eller 2 eller skalotteløg

3 spsk olie

5 tørrede tomater
en kvist frisk timian
1 glas Verdicchio eller anden hvidvin

2 dl flødepiske

2 tsk friskpresset citronsaft

salt og peber

1 spsk smør

1 spsk hakket persille

 

* Fremgangsmåde:

1 Lad de tørrede svampe trække i 2 dl vand i ca 30 min.

Tag dem op og lad dem dryppe af. Gem vandet til saucen.

 

2 Gør imens champignon i stand og skær dem i tynde skiver.

Pil og hak løget.

 

3 Opvarm olien på en stor pande.

Tilsæt de blandede svampe, champignon, tomater, timian og løg og steg til løgene er klare.

 

4 Rør skiftevis vin og fløde i lidt ad gangen.

Skru ned til jævn varme og lad det komme i kog under omrøring.

Krydr med friskpresset citron, salt og peber. Hold det varmt.

 

5 Læg pastaen i kogende, saltet vand og kog efter pakkens anvisninger.

Hæld den færdige pasta i et dørslag og lad den dryppe af.

Bland pastaen med smør og svampesauce i en skål.

Fordel på tallerkener og drys med persille. Server straks.

 

Tips & råd


Pasta med svampesauce 

Anvend gerne bred pasta, eftersom den kan optage meget sauce.

Du kan også bruge de mere børnevenlige makaroni eller skruer.


Pasta med svampesauce 

De blandede, tørrede svampe kan erstattes med tørrede morkler (venstre), eller tørrede kantareller (højre).

 

I skoven, der omringer Nemi og Albano søerne, har man altid fundet svampe. I dag er efterspørgslen på Karl-Johan og alle de gode svampe meget stor, og man bliver nødt til at importere dem fra Syditalien. Men retten er stadig en klassiker.

PR. PORTION: Energi: Kcal 497 = kJ 2087

Kulhydrat 64 g Protein 13 g Fedt 21 g (38%) Fibre 3 g

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.528 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her