Logo

Nakkekoteletter med ananasringe og flåede tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4-8 nakkekoteletter
1 dåse ananas i skiver
1 dåse flåede tomater
løse ris
1 løg
1 æble (frit valg - men et med smag)
karry
rapsolie til stegning af koteletter
havsalt
friskkværnet peber
1 pakke smør eller margarine til opbagning af saucen
1 liter sødmælk
hvedemel til opbagning(ca. 2 spsk fulde)
evt. frisk basilikum, brøndkarse eller lignende til pynt ved anretningen

Risene koges efter pakkens anvisning.

Karry sauce:
Løget pilles og hakkes, æblet skrælles og befries for kernehus, og skæres i små stykker.
Løg varmes i en gryde med ca. 100 g smør/margarine, til de er blanke.
Herefter tilsættes æblestykkerne samt karry efter smag og behag – husk at god mad skal smage som pistolskud!
Blandingen varmes godt igennem under omrøring med en grydeske.
Herpå drysses 2 spsk hvedemel.
Blandingen bages godt igennem, hvorefter den bages op med sødmælk til en passende konsistens.
Det er vigtigt at mælken tilsættes lidt af gangen, og varmes igennem til blandingen er blevet ensartet, inden der tilsættes mere mælk.
Derved undgås melklumper i saucen.
Saucen koges op, hvorefter der skrues ned for varmen så den står og simre i minimum 10 – 15 minutter.
Saucen kan evt. sigtes inden servering, hvis man ikke vil have løg og æblestykkerne med.

Nakkekotelet med ananas og flåede tomater:
Koteletterne steges på en pande med lidt rapsolie i ca. 3- 4 minutter på hver side, og krydres med havsalt og friskkværnet peber.
Stegetiden afhænger af kotelettens tykkelse.
Koteletterne tages af panden. (Obs! Panden skylles med varmt vand og skal bruges igen senere).
Ananasringene tages forsigtigt op af dåsen, så de forbliver hele , og dryppes af på et stykke køkkenrulle inden de drysses med karry.
De flåede tomater tages forsigtigt op af dåsen så de ikke går i stykker. Hæld evt. hele dåsens indhold ud i en skål, så er det nemmere.
Panden, hvorpå koteletterne er stegt sættes på komfuret og tilsættes en klat smør.
Når smørret er brunet af lægges anasringene i den ene side af panden, og tomaterne i den anden.
Det steges til ananasringene er lysebrune og tomaterne gennemvarme (ved middelvarme).

Koteletterne anrettes på et fad.
Ovenpå koteletterne lægges først en skive ananas og derpå en flået tomat.
Risene serveres i en passende skål.
Karrysaucen serveres i en sauceekande.
Til sidst pyntes med frisk basilikum, brøndkarse eller lignende.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her