
4 friskfangede rødspætter 
smør 
salt og peber 
650 g små kartofler, helst nye
2 spsk groft salt 
4 spsk hakket løvstikke 
Ostecreme:
1 dl rygeost (evt anden smøreost) 
1 dl cremefraiche 18% 
2 spsk mayonnaise 
1 bundt hakket purløg 
salt og peber 
100 g bacon 
Tilbehør: blandet salat, citron eller lime 
 
Steg rødspætterne i smør på begge sider, og drys med salt og peber. 
Kog kartoflerne møre, gerne i havvand. 
Stød salt og løvstikke sammen med enden af en kniv eller i en morter, og drys det over kartoflerne. 
Rør rygeost, cremefraiche, mayonnaise, purløg, salt og peber sammen. 
Skær bacon i tern, steg det sprødt på panden, og brug det som drys. 
Nyd rødspætterne med kartofler, ostecreme og salat.