Logo

Skagensbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dag 1: Fordej
2 dl økologisk kærnemælk (gammeldags) ca. 35º C
1 - 5 g gær
150 g økologisk hvedemel

Dag 2
5 dl vand ca. 35º C
125 g økologisk durummel
600 g økologisk hvedemel
40 g honning
25 g salt

Dag 1: Fordej :
Væske samt hvedemel røres sammen.
Tilsæt gær og opløs denne.
Stilles tildækket og lunt til næste dag

Dag 2 :
Fordej, vand, honning, salt, durummel og halvdelen af hvedemelet æltes sammen.
Det sidste hvedemel tilsættes således, at dejen bliver blød.
Hæld dejen i en rummelig beholder og stil på køl natten over.

Dag 3:
Kom godt med hvedemel/durummel på bordet og hæld dejen ud.
Form dejen til 2 brød.
Lad dejen efterhæve i 1 ½ time.
Bag ved høj temperatur i 25-30 minutter til de er mørke.
Bages ved starttemperatur 225ºC - hæld en ¼ kop vand i bunden af ovnen (giver sprød skorpe).
Sæt derefter temperaturen på 200ºC i resten af bagetiden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.074 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her