6 personer. 
2 stokke grønkål eller 1 pk. (375 g) grønkål, frosset, hakket 
1 dl vand 
3 spsk (25 g) smør/margarine 
3 spsk hvedemel 
2-3 dl mælk 
salt 
Evt. sukker 
* Tilberedning
Med frisk grønkål (Trykkoger: 2-3 min. - alm. gryde: 15 min.): 
Pil grønkålen fra stokken, rib den og skyl den godt. 
Kom 1 dl vand i gryden. 
Anbring grønkål en på risten eller i trådkurv. 
Trykkog 2-3 minutter - afkøl hurtigt. 
Hak grønkålen med kniv eller gennem kødhakker. 
Med frossen grønkål (Trykkoger: 8- 10 min. - alm. gryde: 15 min.): 
Kom 1 dl vand i gryden. 
Læg den frosne grønkål heri. 
Trykkog 8-10 minutter - afkøl hurtigt. 
Tilsæt mælken (3 dl til frisk grønkål og 2 dl til frossen)
Jævn med smørbolle rørt af 3 spsk (25 g) smør eller margarine og 3 spsk hvedemel. 
Smag til med salt, evt. sukker.