
Den cremede gulerodssuppe indeholder også ananas og chili som giver suppen friskhed, syre og varme. Server sprøde rejechips og en god kold øl til. 
 
2 løg
1 fed hvidløg
½ frisk chili
2 spsk friskrevet ingefær
olie
500 g gulerødder
2 skiver frisk ananas 
1 I hønse- eller grønsagsbouillon
1 pose rejechips
salt og peber
Pynt: Lime og salt. 
*
Hak løg, hvidløg og chili (uden frø og mellemvægge) og svits i olien i en gryde sammen med ingefær. 
Skær gulerødder og ananas i mindre stykker og svits med. 
Hæld bouillon på og lad suppen simre, til gulerødderne er helt møre - ca. 20 minutter. 
Blend suppen og smag den til med salt. 
Gnid suppeskålenes kant med lime og dyp i salt. 
Pynt med lime og hæld suppen i skålen. 
Server med rejechips. 
 

Bradepandekage med ribs
En halv kvadratmeter nydelse. Bag for en sikkerheds skyld to med det samme - den er nemlig uimodståelig! 
Til 12 stykker: Tilberedning: 70 min. plus tid til hævning og afkøling
 
750 g ribs 
375 g hvedemel 
40 g gær 
250 g sukker 
1 brev vaniljesukker 
salt 
2 dl mælk 
75 g smør eller margarine 
4 æg 
1 stang vanilje, kornene af  
500 g mager kvark 
20 g Maizena 
*
A. Skyl ribsene forsigtigt, lad dem dryppe af og rib dem. 
Rør gæren ud i den lunkne mælk. 
Tilsæt hvedemel, 50 g sukker, vaniljesukker, 1 nip salt og blødt fedtstof. 
Med dejkrogene til håndmikseren æltes det til en glat dej, der stilles til hævning i 20 minutter. 
Dejen slås ned igen. 
På et bord, der er drysset med mel, rulles den ud til 40x30 cm. 
Rulles op på kagerullen og rulles af igen i en smurt bradepande på 40x30 cm.
 
B. Æg, 200 g sukker og vaniljekorn røres cremede i 5 minutter med piskerisene på håndmikseren. 
Kvark og Maizena røres i. 
Det kommes på dejen, og ribsene drysses ovenpå. 
Lad kagen hvile 5 minutter. 
Den bages i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C) i 30-35 minutter. 
Lad den køle af.
 

ISTANDGØRING AF RIBS 
Du kan ribbe ribsene uden stort besvær. Du trækker bare stilkene let gennem tænderne på en gaffel. 
Pr. stk: 12 g protein, 8 g fedt, 52 g kulh. = 350 kcal - 1466 kj