Logo

Knuste kartofler med rygeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Knuste kartofler med rygeost


 

Kogte kartofler, brasede kartofler dem kender vi – men knuste kartofler, eller maste – det skal du prøve og heldigvis er det mega sjovt at lave og så smager det vildt lækkert.

4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 25 min.

 

# Ingredienser:

1 kg små kartofler, skrubbet eller skrællet

175 g rygeost uden kommen

2 dl olie

1 bdt. purløg, finthakket

1 drys ramsløg, grofthakket og ramsløgsblomster (Kan udelades)

1 drys spiseblomster, som du er sikker på kan spises, ellers bare til pynt.

Fx tallerkensmækker samt nogen morgenfruer, nelliker og violer.

*

Kog kartoflerne møre i saltet vand, ca. 20 minutter (For nye kartofler er kogetiden 10-15 minutter).

"Knus" kartofler med hænderne, det skal være meget groft.

Rør rygeost og olie sammen med salt og peber og "kram" det ind i kartoflerne.

Pynt med ramsløg, purløg og smukke spiselige blomster.

(Når det er udenfor ramsløgssæson kan der bruges ramsløgspesto eller hvidløg)

Tips: En god og virkelig pæn sommer-kartoffelsalat til grillet kød, kylling eller pølser.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her