Logo

Rødbeder med krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødbedesalater passer fint til mange kød retter fx til frikadeller og farsretter, til røget kød og vildt. I stedet for de nævnte krydderurter kan man bruge et bundt persille eller krydderurter efter eget valg.

500 g rødbeder
400 g gulerødder (ca. 4stk)
4 spsk hakket frisk mynte
3 spsk hakket frisk koriander
2 spsk græskarkærner (kan undlades)
Dressing:
3 spsk olie
2 spsk citronsaft
2 fed hvidløg
salt og peder

Rødbederne skrubbes og koges til de er møre (ca. en halv time), overhældes med koldt vand og "smuttes" ud af skrællen.
De deles i 4 på langs og skæres i 2 cm stykker.
Gulerødderne skrælles og skæres i halve mønter dvs. igennem på langs og herefter i skiver.
Krydderurterne befries for grove stilke og hakkes fint.
Græskarkærnerne ristes på en tør pande, til de tager let farve.
Til dressingen presses hvidløget og blandes med de øvrige ingredienser.
Grøntsagerne, dressingen og krydderurterne blandes og smages til.
Der pyntes med græskarkærner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.327 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her