Logo

Fødselsdagsboller til børnefest

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fødselsdagsboller til børnefest


De fleste børn elsker en kagemand/kone - her er en "model" uden slik og søde sager

Af portionen bliver der ca. 16 boller.

50 g gær
100 g smør
2,5 dl mælk
1 æggeblomme
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
50 g sukker
500 g hvedemel
1 æg til pensling

Gæren smuldres i en stor skål.
Smør og mælk varmes sammen i en kasserolle til 35 grader (finger­varmt).
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er blød og smidig.
Den dækkes med et viskestykke og hæver et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har nået dobbelt størrelse.
Dejen formes til boller, der sættes på en smurt plade.
Bollerne efterhæver ca. 20 minutter, pensles med et helt sammenpisket æg og bages ved 225º i ca. 15 minutter.
 
Tips: Hvis DU udelader sukker og kardemomme, kan bolledej en bruges til en brødmand eller -dame. Bollerne sættes tæt sammen på pladen (som en Michelin-mand), så de kommer til at hænge sammen, når dejen hæver.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.737 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her