
Til 4 sultne som tilbehør
800 g faste kartofler (fx Sava, Exquisa, Nicola ...) 
4-6 spsk smør eller en mild olie 
salt og friskkværnet peber
*
Sådan laves brasede kartofler
Skyl kartoflerne, lad dem koge tildækket i saltet vand. 
Hæld vandet fra og lad dem køle af (helst natten over). 
Så skal de pilles og skæres i tynde skiver.
Tag en pande (ikke tefal, men en pande af støbejern, jern eller stål. 
Varm halvdelen af fedtstoffet op. 
Fordel kartoffelskiverne i det - det er bedst, hvis der er plads til dem allesammen. 
Lad dem stege ved middel varme i 10 minutter uden at røre dem. 
Krydr så med salt og peber, vend alle skiverne og steg dem sprøde i resten af fedtstoffet 5-8 minutter.
Smager godt sammen med: alt fra spejlæg til svinekotelet, fra røget laks til ratatouille
kj pr. portion: 880