Logo

Laks med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønne bønner
cherrytomater
1 stort bundt basilikum
sorte oliven med sten
olivenolie
laksefileter
citronsaft
evt. ansjoser

1 æggeblomme
olivenolie
sennep
½ fed hvidløg
basilikum
citronsaft
salt
peber

Bønnerne nippes og blancheres i kogende, saltet vand. De større tomater skæres igennem. Olivenerne udstenes.
Når bønnerne er klar, hældes vandet fra. De blandes med tomater og oliven i en skål og krydres med basilikum. Derpå hældes olivenolie på. Lad det stå og trække.

Hæld olie og lidt salt i bunden af en bradepande. Læg laksefileter og grønsagsblandingen i.
Læg ansjoser oven på grønsagerne og pres lidt citronsaft over laksen.
Retten krydres med havsalt og lidt peber.
Stegetid: 8-12 minutter afhængig af laksefileterne.

Basilikum-Aïoli
Æggeblomme og olie røres forsigtigt sammen, så mayonnaisen ikke skiller. En god spiseskefuld sennep tilsættes.
Hvidløg pureres i en morter sammen med salt og basilikum og blandes i mayonnaisen.
Til sidst krydres med citronsaft, salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her