
 
Glimrende som frokostret med grovbrød eller ristet rugbrød
til. 
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 min. 
#
200 g kogt okse- eller svinetunge, evt. skinke 
50 g ost, fx Emmentaler 
2 hårdkogte æg 
1 peberfrugt 
ca. 10 cm porre 
2 spsk kapers 
olie-eddike marinade (se nederst)
*
1. Skær kød og ost i strimler. 
2. Pil æggene og skær dem i skiver. 
3. Tag kernerne ud af peberfrugten, skyl den og skær den i
strimler. 
Skær porren i tynde skiver. 
4. Skyl salatbladene og ryst vandet godt af. 
Læg dem rundt langs kanten i en skål. 
Bland kød, ost, peberfrugt og porre og læg det i skålen. 
Pynt med æggeskiver. 
5. Ryst marinaden og hæld den over salaten. 
 
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie 
½ dl hvid- eller rødvinseddike 
salt og peber fra kværn 
 
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter. 
 
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som
olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike. 
Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og
passer til sarte krydderier og krydderurter.