Logo

Skovdue med bønner og gratineret blomkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 stk skovduer
Salt, peber
6 dl bouillon, mørk kalvefond 
1 stk skalotteløg
10 stk cherrytomater
1 stk blomkål
400 g bønner, hestebønner
200 g bønner, grønne
1 stk gulerod
1 stk løg
1 fed + 2 fed hvidløg
50 g + 20 g smør
200 g Emmenthaler, revet
50 g knoldselleri
1 kvist rosmarin
1 kvist timian
2 dl rødvin
½ dl rødvinseddike
 
Duerne:
Duerne krydres med salt og peber og trækker derefter i en lille halv time.
Brun dem i gryden med lidt smør eller olie.

Når de er gyldne på alle sider, sættes de i et ovnfast fad og kommes i
ovnen ved 180ºC i 10-12 minutter.
Tag dem ud, og lad dem trække i 10 minutter.
Skær lår og bryster af skroget.

Saucen:
Hak skrogene i mindre bidder, og kom det hele i gryden fra før.
Lad det simre ved svag varme i 5-6 minutter.
Vask og hak alle grønsagerne, og kom dem i gryden.
Tilsæt også timian, og rist videre i nogle minutter.
Hæld rødvin og rødvinseddike på, og lad det indkoge til det næsten er helt fordampet.

Kom fonden i, læg låg på, og lad det hele småkoge i 10 minutter.
Si herefter væden fra gryden over i en mindre gryde, og kassér skrogene.
Lad væden indkoge til halv mængde.
Pisk smørret i, og hold saucen varm til servering.

Bønnerne:
Flæk alle bønnerne på langs, og kom dem i en lille gryde med smørret og 1
dl vand.
Bring det i kog med låg på.
Lad det koge i 5 minutter, fjern låget og si den resterende væde fra.
Hak skalotteløget, og hvidløgsfeddene meget fint, og tilsæt dem.
Krydr med salt og peber, og så er bønnerne klar til servering.
 
Den gratinerede blomkål:
Skær blomkålen ud i mellemstore buketter.
Kom dem i vand med masser af salt. Lad dem koge i 2-3 minutter, si
blomkålsbuketterne fra, og køl dem hurtigt ned - ellers mister de vitaminer.
Flæk tomaterne, og kom dem i et ovnfast fad med olivenolie, rosmarin, salt,
lidt sukker og peber over.
Stil det ovnen ved 180ºC i 15 minutter.
Tilsæt herefter kålen og riv emmentaleren over.
Sæt fadet i ovnen og gratinér i nogle minutter.

Serveringen:
Lun lår og bryster i ovnen i 2-3 minutter, og læg dem herefter i et fad eller på en tallerken.
Læg bønnerne ved, og hæld lidt af saucen over.
Tag fadet med blomkål og tomater ud af ovnen, læg dem ved siden af.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.441 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her