Logo

Klidbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g hvedeklid
2 ½ dl varmt vand
25 g gær
2 dl ymer (ikke for kold)
1 tsk salt
400 g sigtemel

Hvedeklid og vand røres sammen og står ca. ½ time.
Gæren smuldres og røres i.
Ymer, salt og sigtemel tilsættes, og dejen æltes godt, til den er smidig.
Stilles til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 ½ time.
Dejen lægges på et meldrysset bord. Luften trykkes ud med knoerne, og dejen formes til et brød.
Efterhæver på pladen tildækket et lunt sted ca. ½ time. Brødet ridses og drysses med lidt hvedeklid eller birkes.
Bages 30 - 35 min ved 200° på nederste ovnribbe i en forvarmet ovn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.745 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her