Logo

Oliventapenade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oliventapenade

 

Denne sunde opskrift på suveræn oliventapenade smager perfekt og kan anvendes som sundt dip eller som supplement til hele familiens frokost.

#

500 g sorte og grønne oliven (udstenede)

2 fed hvidløg

1 spsk kapers (eller sardiner)

1-2 tsk tørret timian

koldpresset olivenolie, måske 1-1,5 dl efter behov

salt

*

Dræn oliven i en si og hæld dem herefter i en skål.

Pres hvidløg heri og tilsæt kapers, timian og olivenolie.

Blend - enten med stavblender eller i foodprocessor – til du har en tilpas grovhakket masse.

Smag til, juster med salt og blend en tur mere.

Hæld på skoldede glas (evt med Atamon) og server til alting!

 

TIPS: De spanske oliven er bedst, da de græske ofte giver for gennemtrængende en smag. ⅔ af dem må gerne være sorte, resten grønne. De vinder ved at være økologiske, både smags- og sundhedsmæssigt.

Oliventapenade anvendes som tapenade på brød, som tilbehør til grønsagsretter eller som dip sammen med gulerødder og bladselleri i stænger. Du kan med fordel tilsætte tørrede tomater eller lidt bredbladet persille eller andre krydderurter.

Se også Rødbedetapenade.


¤ 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her