Logo

Kyllingecurry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kylling, vægt ca. 1.200 - 1.400 g
¼ - 1 tsk cayennepeber (start med mindstemålet!)
3 tynde skiver frisk ingefær (el. efter smag) fint hakket
1 - 4 fed hvidløg, fint hakket (brug evt. hvidløgspresse)
3 kardemommefrugter ¤)
2 hele nelliker ¤)
1.5 cm stykke hel kanel ¤)
1- 2 hele røde el. grønne chilifrugter
2 - 3 tomater
½ - 1 spsk eddike (helst brun)
2 tsk paprika
60 - 120 g skalotteløg el. alm. løg, fint hakket
1 - 1 ½ tsk salt el. efter smag
1 - 1 ½ spsk curry powder (garam masala)
½ tsk bukkehornsfrø
2-3 spsk olie
1 laurbærblad; citrongræs, hvis det kan fås
240 - 360 g kokosmælk (1)

¤) kan evt. erstattes af ½ -1 tsk blandede krydderier af de tre nævnte.
(1) fås på dåse, el. kan fremstilles ved at overhælde 250 g kokosmel med kogende vand, lade det trække og derefter trykke vædsken ud af kokosmelet - kun væsken bruges!

Vask kyllingen og skær den ud i passende stykker. Skindet kan fjernes, hvis man ikke holder af at spise det, så trækker kødet lettere smag af krydderierne! Læg kyllingestykkerne i et fad og kom alle de stødte krydderier + salt hen over dem, så de er pænt dækkede. Vend evt. rundt i stykkerne, så krydderierne fordeles over det hele. Eddike og bukkehornsfrø kommes også ned til stykkerne nu. Lad kyllingen trække mindst 15 - 20 min. (jo længere des bedre).
Hak løgene og chilifrugterne. (Hvis man ikke ønsker curry'en for stærk, kan man koge de hele chilifrugter, som har fået et snit i skallen, med kødet og fjerne dem, når retten er færdigkogt.)
Varm olien op i en stegegryde til den er rigtig varm. Kom løg, laurbærblad og evt. chilifrugterne ned i olien, og lad løgene blive gennemsigtige. De må ikke blive brune. Kom tomaterne, der er skåret i småstykker, ned i gryden og rør rundt i blandingen i et par minutter. Kom derefter kyllingestykkerne i, og rør rundt i endnu 5 - 7 minutter. Derefter tilsættes coconut milk, og kødet simrer til det er mørt (½ - ¾ t.). Strø lidt extra curry powder og krydderier over retten, hvis det skønnes nødvendigt. Lad retten køle lidt af og tilsæt til sidst lidt citronsaft.

Serveres med løskogte ris, mango- el. rosinchutney og coconut sambol + evt. yoghurt salat. Papadums stegt i en anelse olie på panden kan serveres til som ekstra tilbehør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 895 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her