Logo

Citronmarinerede nakkekoteletter med rodfrugtfad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 nakkekoteletter

Marinade:
saften af 1 citron
1 tsk stødt spidskommen
2 spsk hakket frisk salvie

Rodfrugtfad:
700 g kartofler
300 g løg
300 g jordskokker
300 g selleriknold
400 g rødbeder
4 dl vand
15 g smør
2-4 fedfinthakket hvidløg
1 håndfuld hakket persille (ca. 20 g)
2 tsk salt
friskkværnet peber

Bank koteletterne med hånd-roden, hvis de er tykkere end 1,5 cm.
Rør marinaden sammen og lad koteletterne marinere heri, til rodfrugtfadet næsten er færdigt, ca. 1 time.

Skræl alle grønsagerne og skær dem i terninger på 2 x 2 cm.
Kom dem i et ovnfast fad i et tykt lag.

Bland smør, vand, hvidløg, persille (gem lidt af persillen til pynt), salt og peber i en gryde til smørret er smeltet.
Hæld blandingen over rodfrugterne.
Sæt fadet i ovnen ved 200ºC 1-1,5 time, til alt er mørt.
Vend rundt i rodfrugterne nogle gange undervejs, så de øverste ikke bliver tørre.

Tag koteletterne op af marinaden og dup dem tørre med køkkenrulle. Lad lidt smør/olie blive gyldent på panden ved god varme.
Brun koteletterne ca. 1 minut på hver side.
Krydr med salt og peber.
Steg dem færdige ved jævn varme, 4-6 minutter på hver side.
Drys resten af persillen over rodfrugtfadet ved servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 982 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her