Logo

Butternut-squash med skorpe af spidskommen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I byområderne i Kapstaden, Sydafrika, lader det til, at alle tager til slagteren, køber deres kød, og så går ud bagved og tilbereder det gratis på slagterens glødende grill på en varm, venlig måde som på en terrasse. Man kan sige at det er en "køb og braii"-forretning (braii betyder grill i Sydafrika). Man kan lave et vegetarisk alternativ og den fantastiske aroma, der så vil stige op fra kullene, folk helt vilde, især hvis de kan smage.
 
Til 4 personer
1 stor eller 2 små butternut-squash
2 fed hvidløg, knust
2 tsk stødt spidskommen
2-3 spsk olivenolie
½ citron
salt og friskkværnet sort peber
 
Skær butternut-squashen midt over og fjern alle trævler og kerner.
Skær hver halvdel i 3 stykker og skær overfladiske ridser på kryds og tværs i hvert stykke kød med en lille, skarp kniv.
Kom det knuste hvidløg, spidskommen, olivenolie, et godt skvæt citronsaft og noget salt og peber i en skål og bland det godt sammen.
Gnid blandingen på kødsiden af, hvert stykke squash og grill dem over mellemvarme kul i 2-3 minutter på hver side, til de er let brunede.
Vend nu stykkerne om på bagsiden og grill med skindet nedad i yderligere 6-8 minutter, idet du pensler dem nu og da med den tiloversblevne spidskommenblanding, til kødet er mørt, når du prikker i det med et spid.
Server med det samme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her