Logo

Bøf med grønsager i basilikumlage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g-1 kg bøffer ca. 2 cm tykke, skåret af oksefilét eller oksemørbrad
1 spsk smør
1 spsk olie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 kg kartofler gerne små nye
ca. 2 tsk groft salt og 2 liter vand
5 fed hvidløg
2 dl eddike
1 dl sukker
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 rød- eller salatløg
2 mellemstore squash evt. 1 grøn og 1 gul
1 bdt eller 1 potte frisk basilikum 
2 ½ dl syrnet fløde 9%
1-2 tsk harrisa eller anden chilipasta
1 tsk salt
 
Vask kartoflerne og kom dem i en gryde med koldt vand så det lige
dækker.
Sæt gryden over, bring vandet i kog og tilsæt salt.
Kog under låg til de er møre 15-20 minutter.
Mærk om de er møre med en spids kniv.
Pil evt. kartoflerne og lad dem køle af.
Pil hvidløgsfeddene og kog dem med eddike, sukker og salt i 5 minutter
til sukkeret er opløst.
Krydr med friskkværnet peber.
Pil løget og skær det i tynde skiver fra rod til top.
Skær squash i ½ cm tykke skiver. Hæld den lune lage hen over
grønsagerne.
Kom kolde kartofler og skyllede basilikumblade i lagen.
Smag til med salt.
Rør syrnet fløde med harrisa eller anden chilipasta og smag til med salt.
Dup bøfferne tørre med køkkenrulle.
Varm smør og olie på en pande til det er brunt.
Brun hurtigt bøfferne på begge sider.
Krydr med salt og peber. Skru ned til middelvarme.
Hvis bøffen skal være rød steg 2-21/2 minut på hver side, skal den
være rosa steg 3-3 ½ minut, og hvis den skal være gennemstegt 4-4
½ minut på hver side.
Kassér fedtstoffet på panden.
Server bøfferne med grønsager i basilikumlage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 629 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her