300 g  gulerødder i grove strimler
2 spsk  frisk, finthakket ingefær
200 g  porrer i grove strimler på skrå
400 g  grønsager - vælg 1 eller 2 slags: bladselleri i fine strimler, minimajs, kinakål i grove strimler, kinaradiser i små tern eller grønne bønner
1 spsk  olie
100 g  ananas i tern, fra dåse
 
Sweet and sour-sauce 
1 spsk  majsstivelse
2 spsk  vand, til jævning
 ½ dl  tomatketchup
 ½ dl  eddike
 ½ dl  sukker
1 dl  lage fra ananas
2 dl  grønsagsbouillon
 
Tilbehør 
250 g  jasmin- eller basmatiris
Begynd med saucen. 
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og bland alle ingredienser til saucen. 
Bring saucen i kog og kog 2 min. under omrøring. 
Varm olien i en stor stegegryde eller wok. 
Svits gulerødder i olie i 2 min. under kraftig omrøring. 
Tilsæt de øvrige grønsager og svits yderligere i 2 min. 
Tilsæt ananas og varm retten igennem. 
Grønsagerne skal stadig være sprøde.
Bland grønsagerne med sweet and sour-saucen og smag til med salt og peber.
Server med jasmin- eller basmatiris
Tips: Har du ikke en gryde, der er stor nok, kan du tilberede grønsagerne af flere omgange.