Logo

Grove krydderboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grove krydderboller

 

Der er dækket op til et hyggeligt morgenbord med hjemmebagte kryddere - så må I selv slås om, hvem der skal have "overen" og "underen". Bollerne er bagt med en tredjedel groft mel, der både giver smag og ekstra sprødhed, når de bliver ristet.

 

Nok til 10 boller. Arbejdstid: 45-60 min. Hævetid: 1 time og 40 min. Bagetid: 15 min. Fryseegnede

 

#

Dej:

75 g smør

2 dl mælk

50 g gær

1 æg

2 tsk salt

1 spsk sukker

2 tsk stødt kardemomme

150 g fuldkornshvedemel

300 g hvedemel

 

Pensling: vand eller mælk

*

 

Smelt smørret, og hæld det i en skål med kold mælk.

Smuldr gæren ned i den lune blanding (maks. 37 °C), og tilsæt de øvrige ingredienser.

Ælt dejen blank og smidig, og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse det tager 45-60 min.

 

Form dejen til en kugle, og lad den hvile i 10 min.

Rul den ud til en pølse, og del den i 10 lige store stykker.

Form dejstykkerne til runde boller, og læg dem med god plads imellem på 2 bageplader med bagepapir.

Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 30 min.

 

Pensl bollerne med vand eller mælk, og bag dem i ca. 15 min. ved 200 °C varmluft.

Du kan også bage en plade ad gangen ved 225 °C alm. ovnvarme.

Afkøl bollerne på en rist.

 

TIPS: Du kan erstatte fuldkornshvedemel med grahamsmel, rugmel eller speltmel eller hvis du foretrækker hvidt brød: hvedemel.

 

TIPS: Flæk bollerne og rist dem i ovnen 4-5 min. ved 250 °C eller på en brødrister.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her