Logo

Græske dolmades

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25-30 vinblade (friske eller konserverede)

Fars:
250 g hakket lammekød
3 dl kogte, løse ris
2 løg
2-3 fed hvidløg
1 æg
1 spsk friskhakket mynte
salt
peber

Sauce:
1 lille dåse konc. tomatpuré
1 dl olivenolie
1 ½ dl rødvin eller bouillon

Kom de friske vinblade i kogende vand i 2 min, tag dem op og lad dem dryppe godt af i en sigte.
Konserverede skal blot dryppe af.

Farsen:
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Bland ingredienserne til farsen i en skål og rør dem til en fast og ensartet fars.
Læg de afdryppede vinblade på køkkenbordet med den blanke side nedad.
Kom 1 spsk fyld på hver og rul dem sammen til små pakker.
Læg de fyldte vinblade tæt ved siden af hinanden i et ovnfast fad med åbningen nedad.

Saucen:
Pisk ingredienserne til saucen sammen og hæld den over de farserede vinblade.
Sæt fadet i ovnen og bag dem ved 200° i 40 min under låg eller tætsluttende folie.

Tips: Lammekødet kan erstattes af kalve-, flæske- eller oksekød. Der kan også bruges blandinger af de hér nævnte slags kød. Konserverede vinblade fås i specialforretninger, enten i dåse eller som vacuumpakkede. De farserede vinblade kan fryses rå. Holdbarhed ca 3 mdr.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.118 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her