Logo

Croissanter med røget laks og æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 dåse croissantdej
6 små æg
3 store skiver røget laks
½ æg, sammenpisket

Kog æggene i ca. 7 minutter, spul dem over med koldt vand og pil dem. Rul croissantdejen fra dåsen ud, og rul hver trekant en anelse større og bredere. Skær lakseskiverne over i halve, og læg en skive laks om hvert æg. Pak et stykke croissantdej udenom hvert æg til en tyk croissant. Det gør ikke noget, at croissanterne er lidt åbne i siderne. Læg de fyldte croissanter på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Bag croissanterne ved 175 º i ca. 12 minutter, men pas på, at de ikke bliver mørke.

Opskriften er udgangspunkt for masser af variationsmuligheder: i stedet for æg kan man kombinere laksen med kapers eller soltørrede tomater; æggene kan omvikles med ansjoser eller sardeller. Pandestegte svampe, hvidløg og frisk mozzarellaost; Gorgonzola og hasselnøddeflager; parmaskinke eller chorizopølse sammen med basilikum eller pesto og en lille, kogt kartoffel (helst nye); fetaost og soltørrede tomater etc etc

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.267 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her