Den bedste opskrift på en oksekødsgryde med kartoffelmos. En
af de mest populære retter med blandt andet miniløg og champignon og rester fra
en oksesteg.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
4 æg
1 liter vand
1 tsk eddike
200 g frosne miniløg
200 g frosne champignon
20 g smør
300 g stegt kød (rester fra gårsdagens steg)
3 dl bouillon af terning
evt. grønsagsrester fra stegen
Worcestershire sauce
salt og peber fra kværn
paprika
1-2 tsk maizenamel
*
1. Pocher æggene:
Bring vandet i kog, tilsæt eddike og skru ned, så det lige
akkurat bobler.
2. Slå æggene ud i en kop, et ad gangen.
Lad et æg forsigtigt glide ned i det kogende vand og saml
hurtigt hviden omkring det med to træskeer.
Når hviden er helt stiv (efter 3-4 min.), tages ægget op med
en hulske.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
3. Hvis du ikke har tid til at pochere æggene, kan du koge
dem »smilende« (kogetid: 4-5 min.).
4. Brun de frosne grønsager i smør i en stor gryde (de skal
ikke optøes først).
5. Skær kødet i små terninger, der brunes med i gryden, evt.
også med grønsagsrester fra stegen.
Tilsæt bouillon.
Bring retten i kog og lad den simre ved svag varme i 10 min.
Smag den til med krydderier (kun et par dråber
Worcestershiresauce).
6. Hvis du ønsker det, kan retten jævnes med maizenamel, der
udrøres i koldt vand.
7. Til denne resteret serveres gerne kartoffelmos, ris eller
slet og ret brød.