
 
Lav
en lækker blommekompot, og nyd den med makroner og en friskkogt vaniljecreme. 
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Kogetid: 10 min. 
 
#
500
g sveskeblommer 
100
g sukker 
12
makroner 
30
g hasselnøddekerner 
1-2
stilke stevia (sødurt) eller citronmelisse 
 
Creme:
2½
dl sødmælk 
2 spsk
sukker 
1 spsk
majsstivelse 
½
vaniljestang 
1 æg
1½
dl piskefløde 
*
 
Skyl
blommerne, skær dem i halve, og fjern stenene. 
Bland
blommerne med sukkeret i en gryde, og varm igennem under omrøring, til de
slipper saften. Afkøl blommerne i lagen. 
Pisk
mælk sammen med sukker og majsstivelse i en lille gryde, og tilsæt vaniljekorn,
vaniljestang og ægget. 
Pisk
det godt sammen, og kog under omrøring i ca. 4 min. 
Hæld
cremen i en skål, og sæt den i køleskabet. 
Pisk
fløden til skum. 
Tag
vaniljestangen op af cremen, og vend creme og flødeskum sammen. 
Knus
makronerne, og læg dem i bunden af 4 portionsglas. 
Fordel
blommer og saft over makronerne, og top op med cremen. 
 
Drys
med hakkede hasselnødder, og pynt med blade af stevia eller citronmelisse. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin