
En dejlig dansk
klassiker tilbehøret varierer rundt omkring i landet. I Skagen fx serveres
stegte rødspætter med tyttebær. 
Hvis du skal stege
flere rødspætter end du kan have på din pande/pander, så kan det være en god
ide at tage ovnen til hjælp. 
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 10-14 min. Ikke fryseegnet. 4 personer. 
 
#
4 rødspætter 
1 dl hvedemel eller
rugmel 
salt og peber 
100-125 g smør 
4 spsk hakket
persille 
 
Tilbehør: 
citronbåde og (nye)
kartofler 
*
Sæt en bageplade med
bagepapir i ovnen og tænd på 200 °C. 
Skyl og tør
rødspætterne. 
Krydr melet med salt
og peber. 
Vend rødspætterne i
melet. 
Brun rødspætterne på
en varm pande med 50 g smør 2-3 min. på hver side. 
Læg fiskene på den
varme bageplade og steg dem færdige i ovnen 3-5 min. 
Kom resten af
smørret på panden og lad det brune let. 
Kom persille i smørret.
Server rødspætterne
med kogte kartofler, persillesmør og citronbåde. 
madABC.dk
har flere dejlige fiskeretter se selv her