
 
Daddelbrød med nødder har god smag og mange fibre. Sunde og
velsmagende småbrød. 
Ca. 20 stk. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid: ca. 1
time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet 
 
#
50 g gær
½ dl vand
½ liter skummetmælk 
3 spsk olie 
1 tsk salt 
1½ spsk honning 
50 g hasselnøddekerner 
125 g dadler 
400-500 g hvedemel (7-8 dl) 
Til pensling: 1 æg 
2-3 spsk hakkede nøddekerner 
*
1. Udrør gæren i lunkent vand. 
Tilsæt mælk, olie, salt, honning, hakkede nøddekerner og
udstenede, hakkede dadler. 
Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig. 
 
2. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 40 min. 
 
3. Ælt dejen sammen og form den til rundstykker. 
Lad dem efterhæve i 20 min på bageplade belagt med
bagepapir. 
 
4. Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg og drys dem med
hakkede nøddekerner. 
Bag dem på ovnens midterste rille ved 200-225 °C i 15-20
min. 
 
Daddelbrød med nødder
 

1. Hak nøddekerner og dadler. Udrør gæren i den lune væske. 
 

2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen smidig. 
Lad dejen hæve i ca. 40 min. 
 

3. Ælt dejen sammen igen og skær den i portioner som trilles
til rundstykker. 
 

4. Efterhæv og pensl med sammenpisket æg. 
Drys med hakkede nødder og bag som angivet. 
 
