Logo

Rødbedesalat - krydret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg rødbeder
1 agurk
4 stilke bladselleri
50 g skalotteløg

Marinade:
2 spsk olivenolie
2 spsk vineddike
2 tsk sukker
1 frisk hakket chili
Pynt med klippet frisk kørvel eller edragon

Rens rødbederne. Bevar topstykket, så farven ikke løber ud.
Bag ⅔ af rødbederne i ovnen med lidt vand i bunden til de er møre.
Afkøl og fjern skindet. Skær dem i tern.
Skræl de rå rødbeder og skær dem i tern og bland med de bagte.
Bland marinaden og kom ½ delen over rødbederne.
Del agurken på langs, fjern kernerne og skær den i tern.
Skær bladselleri i tern.
Skær skalotteløgene i små tern.
Bland disse 3 grønsager med ½ delen af marinaden.
Lad salaterne trække hver for sig i ca. 1 time før de blandes sammen ved serveringen.
Så når rødbederne nemlig ikke at farve de grønne grønsager.

Man kan også bage rødbederne i salt, så får de en rigtig god smag.
Kom salt i et ovnfad, så rødbederne er halvt dækket og bag ved 200ºC i ca. 45 min.

De nye små sorter rødbeder er fine som bagt og kogte, de er ikke så grove som de gamle typer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her