1 kg  rødbeder
1 agurk
4 stilke bladselleri
50 g  skalotteløg
 
Marinade: 
2 spsk  olivenolie
2 spsk  vineddike
2 tsk  sukker
1 frisk hakket chili
Pynt med klippet frisk kørvel eller edragon
Rens rødbederne. Bevar topstykket, så farven ikke løber ud. 
Bag ⅔ af rødbederne i ovnen med lidt vand i bunden til de er møre. 
Afkøl og fjern skindet. Skær dem i tern.
Skræl de rå rødbeder og skær dem i tern og bland med de bagte. 
Bland marinaden og kom ½ delen over rødbederne. 
Del agurken på langs, fjern kernerne og skær den i tern. 
Skær bladselleri i tern. 
Skær skalotteløgene i små tern. 
Bland disse 3 grønsager med ½ delen af marinaden. 
Lad salaterne trække hver for sig i ca. 1 time før de blandes sammen ved serveringen. 
Så når rødbederne nemlig ikke at farve de grønne grønsager.
Man kan også bage rødbederne i salt, så får de en rigtig god smag.  
Kom salt i et ovnfad, så rødbederne er halvt dækket og bag ved 200ºC i ca. 45 min.
De nye små sorter rødbeder er fine som bagt og kogte, de er ikke så grove som de gamle typer.