Logo

Snittede æbler fra Tåsinge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Som dessert kunne man lave denne variant af mælk og tvebakker.
 
Æbler deles i kvarte, skrælles og kernehusene skæres fra.
Æblebådene snittes på tværs i 3 mm skiver i en skål.
Drys lidt rosiner over og server med kold mælk.
De sydfynske øer Danske egnsretter Stig Lou Mortensen
 
 
Højkål fra Langeland
Højkål er noget specielt for Langeland. Den kendes dog også på Tåsinge og i Svend­borg. Højkål spises hovedsa­ligt ved juletid.
 
Grønkålen ribbes og koges i letsaltet vand.
Derefter tager man kålen, former den til kugler mellem hænderne og presser vandet ud.
Der koges pillekartofler og samtidig koges kødet, som kan være udvandet saltet svinekød, hamburgerryg, stribet flæsk eller medisterpølse.
Kålbollerne skæres på kryds og tværs, kartoflerne skæres i tern og begge dele varmes igennem i fedtet fra kødsup­pen.
Kål og kartofler smages til med salt og sukker.
Højkålen serveres med kødet ved siden af.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.553 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her