
De små franske linser fra le Puy kan erstattes af andre hele linser.
Cornichoner kan erstattes af syltede agurker.
 
2 dl linser fra le Puy
1 løg
1 stilk bladselleri
10 stk sorte peberkorn
1 stk laurbærblad
150 g cherrytomater
1 grøn peberfrugt
75 g cornichoner
½ rødløg
½ bundt persille
1 spsk olivenolie
1 spsk balsamicovineddike
1 fed hvidløg
 
Skyl linserne og rens dem for småsten og andre urenheder. 
Bring dem i kog i ½ l vand tilsat 1 tsk salt. 
Skum af og tilsæt løg, bladselleri, stilkene fra persillen, laurbær og de hele peberkorn, bundet i et papir-tefilter. 
Kog linserne ved svag varme til de er møre, ca. 40 min.
Hæld kogevandet fra linserne og fjern løg, bladselleri, persillestilke og tefilter. Kom linserne i et fad og stænk med olie og vineddike. 
Vend presset hvidløg i.
Halvér cherrytomaterne. 
Skær peberfrugten i terninger og skær cornichonerne i skiver. 
Hak rødløg og persille fint.
Bland peberfrugter, cornichoner, rødløg og persille med linserne. 
Pynt med de halve cherrytomater.
 
Linse-tomatsalat kan serveres som tilbehør til en varm ret, f.eks æggekage eller grønsagsgratin, eller alene som en let frokostret, sammen med et godt brød.
 
Grønsager pr. person: 200 g