Logo

Mos af bagt græskar, kartoffel og chipotle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mos af bagt græskar, kartoffel og chipotle

ca. kartofler af en fast eller halvfast sort, fx Ditta eller Sava

salt

ca. hokaidogræskar

3 grofthakkede skalotteløg

2 flækkede fed hvidløg med skal

et par kviste timian og rosmarin

1-2 laurbærblade

½ tsk. knuste korianderfrø

1 tyk skive bacon

2-3 spsk olivenolie

peber

1 spsk. vineddike

lidt finthakket chipotle chili (hele chipotle i adoposauce fås på dåse)

jomfruolivenolie og smør

1-2 forårsløg, meget finthakkede

 

Skrub kartoflerne rene og kog dem med skræl til de er næsten møre i vand med salt.

Skær græskarstykket i både og fjern skræl og kerner imens.

Skær græskarkødet i småstykker og læg dem i et lidt dybt ildfast fad sammen med skalotteløg, hvidløg, timian, rosmarin, laurbærblade, koriander, bacon, olie samt salt, peber og ½ dl vand.

Sæt fadet i en varm ovn og lad det bage i ca. 15 minutter.

Tilsæt de næsten møre kartofler skåret i grove stykker (lad skrællen sidde). Vend det hele godt sammen og bag det i ca. 20 minutter.

Tag fadet ud af ovnen, fjern krydderurter, hvidløg og bacon.

Mos græskar og kartofler sammen til en grov og »sjusket« mos med et piskeris.

Smag til med salt og peber, vineddike, chipotle og jomfruolivenolie og smør. Vend forårsløgene i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her