#
125 g jordskokker 
4 dl lys hønsebouillon 
1 dl piskefløde 
3 spsk  citronsaft 
2 kviste bredbladet persille 
5 dl oliven- eller vindruekerneolie 
*
Varm olien op i en gryde. 
Skrub to jordskokker og skær dem i papirstynde skiver. 
Fritér dem i olien til de er gyldne, tag dem op og læg dem på fedtsugende papir og drys med groft salt. 
Skræl resten af jordskokkerne og del dem i mindre stykker. 
Kog jordskokkerne i hønsebouillonen til de er helt møre. 
Kom jordskokkeme og hønsebouillonen i blenderen og blend. 
Smag suppen til med piskefløde, citronsaft, salt og peber. 
Lun suppen i en gryde - uden at den koger. 
Pluk persillebladene fra kvisten og hak dem fint.  
Anret jordskokkesuppen med jordskokkechips og den hakkede persille.