Logo

Havrebrød med koriander

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette lækre havrebrød med koriander er hurtigt og let at lave. Brug for eksempel brødet til en sandwich med ost og bacon eller i madpakken som supplement til rugbrød.

 

(1 brød)

4 dl vand
75 g havregryn
1 tsk salt
2 tsk stødt koriander
1 ½ dl yoghurt naturel
50 g gær
2 spsk majsolie
475-550 g hvedemel

Bring vandet i kog. Hæld havregryn og krydderier i et dejfad, og rør vandet i. Lad det køle af til stuetemperatur. Rør yoghurten i, og opløs gæren i blandingen.
Tilsæt olie, og rør det meste af melet i. Ælt dejen godt igennem, gerne i en køkkenmaskine. Dejen skal være en smule klistret. Lad dejen hæve under et klæde i 10 min. på et lunt sted. Ælt dejen igennem igen, og læg den i en aflang, smurt form (ca. 2 liter). Lad brødet hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted i ca. 30 min.
Tænd ovnen på 200°. Bag havrebrødet på nederste rille i ca. 25 min. Bank brødet på undersiden. Hvis det lyder hult, er det færdigt.

Serveringsforslag:
Smør to skiver brød med smør og sennep, og læg dem sammen med salat, bladselleri, stærk ost og letristet bacon. Koriander smager godt sammen med ost.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.926 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her