1 rød peberfrugt
4 stilke bladselleri
1 løg
½ spsk  tørret basilikum
1 spsk  olivenolie
3 dl  vand
1 spsk  honning
30 g  gær
½ tsk  urtesalt
200 g  fuldkornshvedemel
50 g  grahamsmel
400-450 g  hvedemel
Blend alle grønsager fint. 
Rør olie, vand og honning sammen og varm blandingen forsigtigt op. Opløs gæren heri. 
Rør grønsagsmosen sammen med de grove meltyper. 
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen, til den er smidig.  
Lad den hæve tildækket 40 minutter. 
Slå dejen ned og form et stort brød eller 4 flûtes eller 12 boller. 
Lad dem efterhæve på pladen 15 minutter. 
Rids brødene og bag dem midt i en 200°C varm ovn. 
Brød ca. 40 minutter. 
Flutes og boller ca. 20 minutter. 
Lad brødene afkøle på en rist.