Logo

Minitærter med ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Minitærter med ost


Disse små lækre tærter passer fint til at stille på buffeten, eller at servere som natmad med en salat.

Småt og godt.

• Erstat den fede ost med en mager og anvend syrnet fløde, i stedet for creme fraiche, så sparer du på kalorierne.

Forberedelse 45 min. Tilberedning 15 min. 6-8 stk.

 

# Råvarer til Minitærter med ost

MØRDEJ:

3½ dl hvedemel

75 g koldt smør

1 æggeblomme

¼ tsk salt

2 spsk koldt vand

 

FYLD:

4-6 forårsløg

1 spsk smør

2 æg

1½ dl cremefraiche

½ tsk salt

⅛ tsk hvid peber

1 nip reven muskat

2½ dl reven emmentaler ost

*

 

Fremgangsmåde:

1 Kør mel og fedtstof i tern i foodprocessoren til en smuldrende masse.

Tilsæt æggeblomme, salt og vand og kør, til dejen samler sig til en kugle.

Pak dejen i plastfolie og lad den hvile på køl i 30 min.

 

2 Skær forårsløgene i fine ringe.

Smelt fedtstoffet og steg løgene blanke, ca. 5 min. Lad det køle af.

 

3 Bland æg og cremefraiche og krydr med salt, peber og muskat.

Rør ost og løg i.

 

40pvarm ovnen til 175 °C.

Del dejen i 6 eller 8 dele.

Rul ud mellem plastfolie, så stykkerne bliver noget større end formene.

Beklæd formede med dejen.

Prik bundene og forbag 5-10 min. Skru op til 200 °C.

 

5 Fordel fyldet i formene og bag 15 min. i hed ovn.

Server tærterne varme eller lune.

 

Tips & råd


Minitærter med ost

Lav en stor tærte i stedet for flere små. Vælg da en stor 26 cm's tærteform og beklæd den med udrullet mørdej. Forbag tærtebunden 10 min. ved 175 °C.

Hæld fyldet i og bag den ved 175 °C, ca. 45 min, eller til overfladen er smukt gylden.

Eller lav mindre muffins store tærter, som tilbehør til drinks eller snacks.

I stedet for emmentaler, kan du anvende andre oste med kraftig smag, fx Danablue eller parmesanost.

 

Variation: Steg 50 g små tern af røget skinke eller hamburgerryg sammen med løgene og tilsæt dette i trin 3 i opskriften. Fortsæt derefter som anvist.

 

PR. PORTION: Energi: Kca1293 = kJ 1230

Kulhydrat 18 g Protein 8 g Fedt 21 g (65%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.632 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her