2 stk. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 1½ time Bagetid:
15-20 min. Fryseegnet.
#
15 g gær
2 dl vand
1½ tsk salt
3 spsk finthakket persille, purløg og salvie
ca. 300 g hvedemel (5 dl)
æg til pensling
*
1. Udrør gæren i det lune vand.
Kom salt og krydderurter i og tilsæt melet lidt ad gangen.
Ælt dejen blank og smidig.
2. Stil dejen til hævning på et lunt sted i 1 time.
Ælt den let sammen og del i to portioner.
Rul hver dejportion til tynde brød i bagepladens længde.
Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i ½
time.
3. Pensl brødene med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min.
ved 225 °C.
Tips: Du kan også røre krydderurterne med lidt smør, snitte
brødene (som på billedet) og lægge kryddersmørret i revnerne. Tørrede tomater
eller tørrede tranebær kan også tilsættes.