Logo

Pastasalat med tomat-tapanade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pastasalat med tomat-tapanade

 

Prøv denne pastasalat med en nem og lækker opskrift på tapenade af soltørrede tomater.

Opskriften på tapenade rækker til mere end, der skal bruges til salaten, så gem resten på køl, og brug det i sandwich, til ost eller som dip

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 20 min.

 

# Ingredienser

125 g fuldkornspasta, fx penne, skruer eller muslingeskaller

2 spsk pinjekerner

2 spsk oliven, sorte

50 g artiskokhjerter i lage

1 lille håndfuld basilikum, friske (evt.)

 

Tapenade:

250 g soltørrede tomater i olie

1 spsk solsikkekerner

1 fed hvidløg

1 spsk limesaft

1 tsk balsamicoeddike

1 nip sukker

salt og peber

*

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i ca. 9-10 minutter, og lad den dryppe og køle af i en sigte.

 

Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, indtil de bliver gyldne.

Dræn artiskokhjerterne, og skær dem ud i kvarte.

 

Kom alle ingredienserne til tapanden op i en blender, inkl. olien fra tomaterne.

Blend indtil den har en ensartet konsistens, og smag til med salt, peber og limesaft.

 

Bland den afkølede pasta med ca. 2-3 spsk tomat-tapenade, og vend det godt rundt.

Tilsæt hele oliven, artiskokhjerterne og til sidst pinjekernerne.

Pynt evt. med friske basilikumblade

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.901 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her