Logo

Fransk chokoladetærte 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dej:
100 g smør
50 g sukker
1 æggeblomme
150 g hvedemel
 
Fyld:
125 g chokolade
1 spsk smør
50 g sukker
½ dl vand
2 æg
evt. 1 spsk rom
 
Pynt: 2 dl fløde til skum
 
Dej: Hakke smør, sukker og æggeblomme ud i melet.
Dejen æltes sammen og lægges koldt ½-1 time.
En smurt springform beklædes med den udrullede dej.
Tryk dejen fast op ad siderne.
Prik den med en gaffel og bag den ved 225ºC i 12 minutter.
Tages af formen mens den er lunken.
Fyld: Chokoladen knækkes i mindre stykker og smeltes med smørret over vandbad.
Vand og sukker koges til en tyk lage i få minutter og hældes under
kraftig omrøring i chokoladen.
Æggeblommerne piskes i en ad gangen og gryden tages fra varmen.
Smag evt. til med rom.
Hviderne piskes til stift skum, blandes i, og når massen er kold, hældes
den i den bagte form.
Sæt den koldt.
 
Pynt med flødeskum inden serveringen. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her